Neznámy páchateľ poškodil bankomat. Vlámal sa do objektu poľnohospodárskeho družstva. Nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Krádež invalidného vozíka.

19.05.2011 Celý región

Neznámy páchateľ poškodil bankomat:
Na policajnú linku včera oznámil 60 ročný Prešovčan, poškodenie bankomatu na Ulici Levočskej v Prešove. Doposiaľ neznámy páchateľ zo dňa 17.5.2011 na 18.5.2011 v Prešove na Ulici Levočskej poškodil ochranné sklo displeja bankomatu umiestneného v obchodnom mieste z vonkajšej strany. Pričom na ňom v jeho pravej dolnej časti vytvoril okrúhlu prasklinu o rozmeroch 1,5x1,5cm, pod ktorou vytvoril v jej tesnej blízkosti vodorovnú nepravidelnú prasklinu o dĺžke 14 cm a v jeho ľavej časti vytvoril zvislú prasklinu o dĺžke 16 cm. Svojím konaním páchateľ spôsobil škodu poškodením bankomatu vo výške 1.000,-EUR. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Vlámal sa do objektu poľnohospodárskeho družstva
Na policajnú linku včera oznámil 32 ročný muž, bytom Tatranské Matliare Vysoké Tatry, vlámanie do objektu poľnohospodárskeho družstva. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 17.05.2011 do 18.05.2011 v obci Mlynica, okres Poprad prekonal oplotenie objektu poľnohospodárskeho družstva. Následne vnikol do samotného areálu, prišiel k administratívnej budove, kde poškodil plastové okno a vnikol do kancelárie archívu. Násilím otvoril dvere tejto kancelárie, prešiel na chodbu a na prvom poschodí vylomil dvere do 4 kancelárií, v ktorých porozhadzoval papiere, dokumenty, zásuvky kancelárskych stolov a ukradol 124,- EUR. Následne prešiel na poschodie, kde rovnakým spôsobom prekonal a poškodil ďalšie dvere, pričom v miestnosti porozhadzoval rôzne dokumenty na podlahu a zo skrine vybral 0,7l fľašu slivovice. Neskôr vošiel do vedľajšej miestnosti, kde taktiež porozhadzoval dokumenty, zobral zväzok kľúčov od miestností v administratívnej budove, ktorými na prízemí otvoril dve plechové skrine, v ktorých prehádzal uložené dokumenty. Následne oknom vnikol do suterénu budovy, v ktorej poškodil dvere miestnosti skladov, v ktorých porozhadzoval zariadenie avšak nič neukradol. Poľnohospodárskemu družstvu spôsobil škodu krádežou a poškodením vo výške takmer 3000,-EUR.

Nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami:

Humenský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 42 ročnému mužovi bytom Zemplínske Hámre, okres Snina, za zločin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Obvinený začiatkom jari v roku 2010, v katastrálnom území obce Zemplínske Hámre, v lesnom poraste v lokalite zvanej \"Čop\", našiel v dutine stromu podomácky vyrobené zbrane. Jednalo sa o dlhú strelnú zbraň, pušku kalibru 308 Winchester so zameriavacím ďalekohľadom, krátku strelnú zbraň, samonabíjaciu pištoľ zn. ČZ, model 24 so zásobníkom a 1 ks náboja zn. SB, 10 ks pištoľových nábojov zn. SB, zásobník do dlhej guľovej zbrane s 3 ks puškových poľovníckych nábojov, 6 ks puškových poľovníckych nábojov a prístroj na nočné videnie ruskej výroby. Následne všetky tieto nájdené strelné zbrane, strelivo a prístroj na nočné videnie si vzal so sebou domov do obce Zemplínske Hámre. Pričom ich bez povolenia prechovával až do 24.3.2011. Policajti u neho vykonali domovú prehliadku a na základe výzvy polície obvinený zbrane dobrovoľne vydal. Obvinený je stíhaný na slobode.

Krádež invalidného vozíka:
Na policajnú linku včera dopoludnia oznámila 54 ročná Humenčanka krádež invalidného vozíka. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 17.5.2011 do 18.5.2011 z chodby na piatom poschodí v bytovom dome na Ulici Laboreckej v Humennom odcudzil mechanický invalidný vozík tmavo modrej farby s čiernou platenou sedačkou. Invalidný vozík bol zabezpečený lankovým zámkom na bicykle a to tak, že zámok bola prevlečený pomedzi kolesá a rám vozíka. Majiteľke invalidného vozíka vznikla krádežou škoda vo výške takmer 500.-EUR. Humenskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Prešiel cez bránu oplotenia domu a kradol:
Policajti zo Slovenskej Kajne v utorok (17.5.2011) začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 14.5.2011 do 17.5.2011 prešiel cez bráničku oplotenia prístavby rodinného domu v obci Nižný Hrabovec, okres Vranov n/T. Pričom ukradol gumový pojazdový pás z pracovného stroja, železný kôň HP 5,5, slúžiaci na ťahanie dreva. Následne prešiel do neuzamknutej drevenej stodoly v zadnej časti pozemku, odkiaľ ukradol 35 m štvoržilový elektrický kábel. Majiteľovi rodinného domu spôsobil škodu krádežou v celkovej výške 1.030,-EUR.
 

Vyberte región